Categorieën
Uncategorized

Wat maakt de cctv onderscheidend in de cameratoezicht markt?

Een Cctv camera onderscheidt zich als inbraakbeveiliging doordat je met een camera altijd kunt zien wat er in je omgeving gebeurd. Een cctv kun je voor van alles gebruiken, maar ze worden meestal gebruikt als camerabeveiliging. Heb je geen idee wat een cctv systeem is? Het woord cctv is een afgekort woord en staat voor Closed-circuit television en is een beeldverbinding over een afgesloten netwerk. Dit houdt in dat de beelden die je op de cctv ziet, niet kunt verspreiden of uitzenden. Cctv camera’s staan erom bekend een geweldige manier van Inbraakbeveiliging te zijn, en bovendien zijn ze ook nog eens betaalbaar. Ben je nieuwsgierig geworden naar het concept van cctv camera’s en wil je er meer over weten? Lees dan snel verder!

IP camera’s

Er zijn verschillende soorten cctv camera’s, waaronder de IP camera. IP staat voor ‘Internet Protocol’. IP camera’s zijn de generatie die na de traditionele cctv komen. in tegenstellng tot de cctv camera’s registreren ze geen beelden in een afgesloten netwerk, maar maken ze verbinding met het internet en worden de beelden zo toegankelijk voor jou om te bekijken. Een andere upgrade van de IP camera is dat ze geïntegreerd kunnen worden in grotere toegangssystemen waarbinnen je toegangscontrole en de intercom kunt waarborgen. Dit heeft als voordeel dat je niet meer naar de deur of entree hoeft te lopen en in huis al kunt zien wie er voor de deur staat. Je bekijkt dus via de camera wie er bij de intercom staat en via je smartphone ontvang je ’s avonds via een app meldingen over de deuractiviteiten overdag. Zo weet je altijd of er nog iemand in het gebouw is of in je omgeving. Een andere optie van de IP camera is dat je zelfs op afstand toegang hebt tot de camera en een melding krijgt als de deur van je huis te lang open blijft staan of wanneer er een (ongewenste) gast op de stoep staat.

De kosten van cctv camera’s

De kosten van cctv en IP camera’s verschillen. Er is niet een vast bedrag. Dit heeft ermee te maken dat er verschillende varianten zijn, de één heeft meer opties dan de andere waardoor hij duurder uitvalt. Soms zijn IP camera’s goedkoper omdat de montage van een cctv camera extra kosten meebrengt. Voorbeelden hiervan zijn hardware installeren zodat je de beelden kunt opslaan en de installatie van de camera zelf. Welke camera het beste is voor inbraakbeveiliging, hangt van je persoonlijke wensen en eisen af.